Te lage bloeddruk

June 11th, 2012 | Posted by admin in Uncategorized
Te lage bloeddruk

Te lage bloeddruk

Het is niet goed als iemand een te lage bloeddruk heeft. Van een te lage bloeddruk kan iemand echt last hebben. Het is dan belangrijk dat er samen wordt gekeken waar dat deze te lage bloeddruk vandaan komt. Als je een te lage bloeddruk hebt dan kun je jezelf duizelig voelen en je kunt er zelf flauw van vallen. Het is daarom van belang dat je goed luistert naar je lichaam en ook gaat handelen als je een te lage bloeddruk hebt.

Ben je vaak duizelig of voel jij jezelf vaak licht in je hoofd? Zorg er dan voor dat je hier wat aan kunt doen en ga naar de huisarts. Er kan dan samen gekeken worden naar wat er aan deze klachten gedaan kan worden. Het is van belang dat je er wat aan laat doen, omdat je niet continu met een duizelig gevoel rond kunt lopen. Daarnaast is het ook nog eens niet goed voor je lichaam. Je lichaam kan niet optimaal functioneren met een te lage bloeddruk, het bloed stroomt niet zoals normaal gesproken goed door de aders heen. Het is van belang dat je daarom gaat handelen hoe het voor jou weer beter kan gaan voelen. Je dient eerst te kijken naar je klachten, dan naar de oorzaken en deze dien je met elkaar te gaan combineren. Het eerste wat je moet doen is voor jezelf een overzicht maken wat je hebt gedaan die dag, hoe deze klachten tot stand kunnen komen en wat je precies ervaart. Het zou kunnen dat je duizelig wordt door teveel inspanning, dit is dan een duidelijke oorzaak, je hebt dan niet voldoende bloed waardoor je duizelig gaat worden omdat het bloed niet goed naar je hersenen toe wordt gestuurd. Het is dan belangrijk om hier te gaan kijken wat er aangepast kan worden, heb je het vaker? Dan is de huisarts de beste oplossing. Als je het pas een of twee keer hebt gehad zou je het zelf aan kunnen kijken en zelf kunnen experimenteren hoe dat het komt.

Dus wat ga je doen met een te lage bloeddruk?
- Schrijf de klachten op en noteer wanneer je deze klachten hebt;
- Schrijf op wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn;
- Schrijf op hoelang dat de klachten ongeveer duren;
- Wanneer treden de klachten op? Zit er een bepaalde logica in?

Het is van belang dat je met bovenstaande aspecten rekening houdt. Hoe meer informatie je hebt, hoe beter je er samen met de arts naar kunt kijken en hoe eerder je samen een oplossing hebt gevonden voor het probleem. Neem daarom nu de tijd om het samen op te lossen en zorg dat je van de te lage bloeddruk af komt. Dit heb je deels zelf in de hand, je weet namelijk zelf wanneer de klachten optreden, door dit met de huisarts te bespreken kun je samen naar de mogelijke oorzaken gaan kijken en een oplossing zoeken.